Usile de interior, detaliul subtil care ofera stil unei case!

 • Porta Serv

  Aspectul interior al caminului depinde in mare masura de usile de interior, desi majoritatea proprietarilor nu le acorda importanta. Cei mai multi dintre noi inchiriem sau achizitionam locuintele cu usile interioare gata montate, astfel ca tindem sa trecem cu vederea aspectul acestora, daca arata cat de cat decent. Dar o usa frumoasa face parte dintre acele detalii subtile care ofera stil unei incaperi, un amanunt care poate modifica puternic infatisarea unei camere.
  In ultimii ani, alegerea tipului sau modelului de usi interioare a devenit o misiune din ce in ce mai dificila, oferta fiind foarte diversificata. Pe langa produsele romanesti, au aparut numerosi importatori de usi de interior, astfel ca optiunile sunt extrem de numeroase. In ceea ce priveste stilul sau culorile exista o infinitate de variante, insa in functie de materialul si modalitatea de fabricatie, cele mai des intalnite usi de interior sunt cele din lemn masiv, din sticla, din PVC (in cazul usilor pliante), usile celulare furniruite, cele din placi de lemn, usile celulare din MDF sau din HDF.
  In timp ce usile din lemn masiv sau cele din sticla reprezinta varful gamei, usile celulare din HDF (High Density Fiberboard) sunt printre cele mai ieftine produse. Produsele de acest tip au in interior o structura celulara, cu fete din material HDF vopsit.
  Printre produsele cu pret mediu sunt usile celulare furniruite si cele celulare din MDF acoperite cu autocolant. Usa celulara furniruita este usoara in greutate, deoarece are in interior o structura celulara, iar fetele sunt din MDF (Medium Density Fiberboard), peste care este aplicat furnirul. Usile celulare acoperite cu autocolant au un pret usor mai mic decat cele furniruite, avand o structura similara, insa in locul placilor de furnir sunt placi de MDF acoperite cu autocolant.

  Aspectul interior al locuintei depinde de usile folosite


  Porta Serv
  Porta Serv


  Stilul usilor de interior conteaza foarte mult in designul locuintei, iar specialistii ne incurajeaza sa combinam mai multe stiluri, pentru a obtine un rezultat eclectic, insa cu atentie. Trebuie sa pastram anumite elemente comune, astfel incat sa existe continuitate, o anumita linie in intreaga casa. In plus, atunci cand comandam o usa, putem hotari unde vor fi montate balamalele si manerul, stabilind astfel daca usa se va deschide catre interiorul unei incaperi si cu ce mana!
  - Marimea si stilul usii trebuie sa fie corelate cu suprafata camerei – o usa de dimensiuni mari, masiva, cu numeroase elemente decorative, va coplesi o incapere micuta si va reduce senzatia de spatiu;
  - Usile cu geam, chiar daca este opac, sporesc luminozitatea caminului;
  - La modul ideal, o usa nu trebuie sa se deschida catre hol, ci catre interiorul unei incaperi.
  Exista aproape nenumarate tipuri si stiluri de usi, insa inainte de a alege un anume design, specialistii ne sfatuiesc sa fim practici: care este spatiul de care dispunem si de ce anume avem nevoie? In timp ce anumite locuinte au suprafete generoase si decoruri sofisticate, alte camine beneficiaza de mai putin spatiu, astfel ca si usile ar trebui sa fie alese in consecinta.
  - Usile culisante sunt, in general, utilizate pentru dulapuri si dressing-uri. Marele lor avantaj este ca nu ocupa spatiu la deschidere;
  - Usile glisante in perete sunt populare datorita economisirii de spatiu, insa se adreseaza clientilor cu buget generos. De asemenea, exista si varianta usilor glisante la vedere, care pot fi din diferite materiale, adaptate oricarui decor;
  - Usile pliante sunt formate din mai multe panouri care se deschid ca un acordeon, fiind folosite cu precadere pentru debarale sau spatii mici, unde nu este nevoie de izolare.
  Cele mai multe locuinte din cladiri ridicate inaintea comunismului aveau usi frantuzesti, moda ce a revenit printre iubitorii decorurilor acelor vremuri. Acestea au panouri decorative din sticla, iar optiunile sunt nelimitate – panourile pot avea diferite dimensiuni (mai multe micute sau unul mare cu unele mici), iar sticla poate fi opaca, texturata, gravata sau smaltuita. In timp ce acestea sunt alese, de cele mai multe ori, pentru locuintele decorate vintage, la polul opus sunt usile de sticla (mate sau cu diferite grade de transparenta), potrivite pentru locuintele moderne, cu un decor sofisticat.
  (Sursa: www.media.imopedia.ro)

FANTEZIE PERDELE

Porta Serv

Perdelele constituie solutia cea mai eleganta si o metoda accesibila de a redecora un spatiu, aducand un plus de frumusete!

Read more

STIL TAPET

Porta Serv

Tapetul a revenit in tendinte, in conditiile in care despre tapet se poate spune ca este cel care imprima unicitatea unui interior!

Read more

ELEGANTAPARCHET

Porta Serv

Parchetul confera fiecarei case eleganta, stil si unicitate, putand fi ales si montat in functie de preferintele tale!

Read more