Parchetul, o pardoseala eleganta pentru orice interior!

 • Porta Serv

  Parchetul este cel mai intalnit tip de pardoseala, utilizat cu predilectie in camere si pe holurile caselor pentru ca, datorita texturii sale lemnoase, confera interiorului o senzatie de "cald", spre deosebire de marmura sau mozaic, care sunt reci. Exista mai multe tipuri de parchet, fiecare dintre acestea avand o serie de calitati. In functie de amenajarea locuintei trebuie identificata esenta din care este fabricat parchetul. Acesta poate fi din stejar, nuc, fag, cires, bambus, teak, palisandru, lemn de trandafir, accacia, zebrano etc.
  O prima categorie o constituie parchetul masiv. Acesta este cel mai intalnit tip de parchet si este realizat din lemn natural. Este o pardoseala frumoasa, care poate avea un aspect lucios sau mat, care se preteaza atat unei amenajari moderne, cat si clasice. Acest tip de parchet are o serie de avantaje printre care se numara izolarea termica sporita, rezistenta la trafic si durabilitatea. In cazul in care pardoseala s-a deteriorat, poate fi raschetata si lacuita pentru a-si recupera aspectul. Orice incapere cu acest tip de parchet va arata elegant.
  Parchetul laminat este utilizat in foarte multe amenajari datorita pretului sau mai mic decat in cazul parchetului masiv. Spre deosebire de acesta, parchetul laminat nu este facut exclusiv din lemn, ci din aschii lemnoase presate la temperatura ridicata, peste care a fost turnat un strat de melamina care il face rezistent la uzura.
  Parchetul stratificat este disponibil in doua variante: dublu stratificat si triplu stratificat. Spre deosebire de parchetul masiv, parchetul stratificat este disponibil in mai multe variante cromatice in functie de esenta lemnoasa dorita. Cel dublu-stratificat, asa cum o indica si denumirea, este realizat din doua straturi de lemn, iar cel triplu-stratificat, din trei straturi, dintre care unul este finisat, iar celelalte doua sunt nefinisate. Este un tip de parchet rezistent, ideal in orice locuinta, indiferent de stilul in care este amenajata.
  Parchetul industrial este special conceput pentru incaperile unde traficul este intens. Sustine piese de mobilier grele si rezista uzurii. Poate fi fabricat din lemn sau din aschii lemnoase.

  Parchetul poate fi utilizat in orice incapere


  Porta Serv
  Porta Serv


  SDesignul interior a evoluat si parchetul nu mai este folosit doar in camere si pe holuri, ci poate fi utilizat si in bucatarie sau in baie. Efectul obtinut va fi unul exotic si original. Ideal pentru aceste spatii este parchetul masiv sau cel triplustratificat, tratat special impotriva umiditatii. Pentru iubitorii pardoselilor din lemn a aparut si parchetul de exterior care nu numai ca este tratat sa reziste unui trafic ridicat, dar si pentru a rezista intemperiilor. Pentru a preveni uzura si deteriorarea aspectului, este indicat ca parchetul sa fie tratat periodic. In functie de stilul in care este decorata o incapere va fi ales si tipul de parchet si esenta din care este fabricat. Designerii Studio Insign recomanda, pentru interioarele exclusiviste, esente rare, care nu doar ca vor transforma incaperile si le vor conferi un aspect elegant, dar au si o durabilitate mare. Mai mult decat atat, designerii de renume recomanda combinatiile de esente si culori in ceea ce priveste parchetul. Astfel, pardoselile se transforma in adevarate opere de arta, iar interioarele sunt elitiste. In ultima perioada, trendul in materie de design interior impune utilizarea parchetului cu insertii din mozaic sau din marmura, disponibile intr-o multitudine de culori si de forme. Efectul este unul fabulos, dublat de rafinamentul pieselor de mobilier.

  Tips-uri pentru montarea si intretinerea parchetului
  Este foarte important ca parchetul sa fie in stare impecabila atunci cand va fi montat. Ca atare, inainte de a incepe procedurile de montare, parchetul trebuie verificat pentru a nu prezenta deteriorari. Spatiul unde va fi montat trebuie sa indeplineasca o serie de conditii pentru ca operatiunea de montaj sa fie bine realizata. Una dintre acestea se refera la temperatura din camera care trebuie sa fie constanta si sa nu depaseasca 17-18 grade Celsius. Suprafata pe care va fi montat parchetul trebuie sa fie curata si neteda. Este indicat, in cazul in care exista pete de var sau de vopsea, sa fie curatate pentru ca sa poata fi aplicata sapa autonivelanta. Specialistii nostri recomanda aplicarea unui strat de rasina peste aceasta pentru a impiedica evaporarea apei din sapa, dupa care se poate trece la montajul parchetului. Pentru a avea un aspect frumos timp indelungat, parchetul din lemn masiv trebuie intretinut. Astfel, trebuie utilizate doar produse de curatenie destinate lemnului si trebuie evitata umezeala.
  Pentru a preveni zgarierea pardoselilor, este indicata amplasarea de protectori sub picioarele mobilelor.
  (Sursa: www.studioinsign.ro)

FANTEZIE PERDELE

Porta Serv

Perdelele constituie solutia cea mai eleganta si o metoda accesibila de a redecora un spatiu, aducand un plus de frumusete!

Read more

STIL TAPET

Porta Serv

Tapetul a revenit in tendinte, in conditiile in care despre tapet se poate spune ca este cel care imprima unicitatea unui interior!

Read more

ELEGANTAPARCHET

Porta Serv

Parchetul confera fiecarei case eleganta, stil si unicitate, putand fi ales si montat in functie de preferintele tale!

Read more