Culoarea perdelelor – cu ce elemente din camera le asortam?

 • Porta Serv

  Suntem in secolul in care totul trebuie facut repede si bine, iar de la aceasta regula nu face exceptie nici decorarea propriei locuinte. Cand vine vorba de alegerea perdelelor sau a draperiilor, o decizie corecta intr-un timp scurt este destul de necesara. Cum sa faci lucrul asta? Va ajutam spunandu-va cu ce anume poti sa asortezi culoarea perdelelor in camera.

  Peretii si perdelele
  Perdelele asortate cu peretii sunt potrivite doar pentru camere mici. Acestea vor reusi sa creeze impresia de mai mult spatiu. In cazul unei camere mari, o perdea care are aceeasi culoare cu peretii va deranja vizual si va crea o starede discomfort. Cel mai bine pentru camerele mari este sa alegi o culoare contrastanta astfel incat sa pui in valoare atat modelul perdelei sau al draperiei, dar si modul in care aceasta reuseste sa armonizeze spatiul intr-un mod placut.

  Canapeaua sau covorul si perdelele
  Cel mai simplu este atunci cand canapeaua sau covorul sunt intr-o singura culoare, moment in care alegerea ta devine foarte simpla. Insa, de cele mai multe ori, atat canapelele, dar mai ales covoarele au diverse modele si mai multe culori care le imbraca forma.
  Ceea ce ai de facut este sa stabilesti care este culoarea dominanta si in functie de aceasta sa alegi o nuanta cat mai apropiata pentru perdeaua ta.

  Cuverturi, lenjerie si perdelele
  In cazul dormitorului este destul de simplu sa alegi o perdea pe care sa o asortezi cu lenjeria de pat. Insa gandeste-te si la faptul ca vei avea nevoie de aceleasi culori de fiecare data cand pui un alt cearsaf pe pat, altfel vei crea un amalgam de culori. Pentru aceasta este mult mai practic sa accesorizezi draperia cu o cuvertura din acelasi material.
  Daca vrei sa te joci putin si sa creezi in dormitor o atmosfera mai intima, poti sa optezi pentru o perdea mai lunga, care sa se lase cativa centimetri peste podea. In felul asta vei beneficia de intimitate, dar in acelasi timp vei crea pentru dormitorul tau o atmosfera feminina si calduroasa.

  Tot de schema culorilor tine si intensitatea acestora. Cu cat culoarea perdelei este mai intensa, cu atat camera va fi mai intunecata. Daca vrei sa ai o camera luminoasa de fiecare data cand ai parte de o zi insorita, cel mai bine este sa optezi pentru o culoare mai deschisa si un material care sa permita trecerea luminii prin el.

  Daca alegerea culorii pentru perdea sau draperie ti se pare un proces destul de dificil si vrei sa ai siguranta ca faci o alegere corecta, cel mai bine este sa apelezi la parerea unui specialist. Prin experienta pe care a acumulat-o, un designer iti va oferi un raspuns pliat pe nevoile tale astfel incat de fiecare data cand intri pe usa, acasa sa fie locul in care te simti cel mai bine.


  Porta Serv
  Porta Serv
  Porta Serv
  Porta Serv
  Porta Serv
  Porta Serv
  Porta Serv
  Porta Serv

RAFINAMENT USI

Porta Serv

Usile, sunt un detaliu subtil care ofera stil dar si siguranta casei, avand in acelasi timp un rol practic si unul estetic!

Read more

STIL TAPET

Porta Serv

Tapetul a revenit in tendinte, in conditiile in care despre tapet se poate spune ca este cel care imprima unicitatea unui interior!

Read more

ELEGANTAPARCHET

Porta Serv

Parchetul confera fiecarei case eleganta, stil si unicitate, putand fi ales si montat in functie de preferintele tale!

Read more